Pleťové masky ktoré zničia akné !

Bohužial nie je pravda,že akné zmizne samo s úderom dospelosti.Akné dokáže potrápiť každého z nás aj v pokročilejšom veku.Preto by ste nemali zabúdať pravidelne si čistiť pleť a dôkladne sa o ňu starať.Tu si môžete prečítať pár účinných masiek na tvár,ktoré si môžete vyrobiť aj doma :)


Naše babičky vždy hovorievali, že takmer všetko, čo je možné zjesť, môžeme použiť aj na oživenie našej pleti. Každá z nás si doma môže namiešať masku, ktorá jej pleť hydratuje, zregeneruje a ukľudní. Stačí nakuknúť do chladničky, alebo zájsť do záhradky, vybrať nejaké ingrediencie a namixovať čistú prírodu. Pri domácich pleťových maskách naviac presne vieme, z čoho sú zložené a čím pokožku vyživujú.



Nečistá pleť:

Vynikajúcim peelingovou maskou, ktorá ti krásne vyčistí póry je maska z ovsenej múky.
Príprava: V miske rozmiešaj trochu ovsenej múky s vodou a opatrne si zmes rozotri na na tvár. Masku nechaj na tvári pôsobiť pokiaľ nepopraská. Bude lepšie ak počas pôsobenia budeš v kľude. Potom masku s tváre zlúpni, tým sa zanesené póry dokonale vyčistia.

Citlivá pleť:

Príprava: Z avokáda si môžeš vytvoriť skvelú regeneračnú a ukľudnujúcu masku. Vydlabaj z avokáda dužinu a rozmačkaj ju na kašičku. Potom ju rovnomerne čistými prstami nanes na tvár, nechaj ju pôsobiť desať minút. Nakoniec ju zotri pomocou kozmetických tampónov a ošetri pokožku pleťovou vodou. Tvoja tvár bude krásne jemná.

Normálna a mastná pleť:

Príprava: Zmiešaj jednu polievkovú lyžičku tvarohu s dvomi lyžičkami medu. Aby sa ti vytvorila hladká zmes , pridaj trochu mlieka. Nakoniec hotovú kašičku rozotri na tvár a nechaj ju pôsobiť 20minút. Pleť budeš mať krásne hladkú a pružnú

Mastná pleť:

Príprava: Zober jeden červený grep a rozpol ho . Do každej ruky si zober polku a asi 20 minút masíruj problematické miesta jeho dužinou. Musíš byť však pre tým dokonale umytá. Takto sa zbavíš lesklých miest na svojej tvári.

Veľmi mastná pleť:

 Príprava: Uhorka dokonale sťahuje póry na pokožke , ktoré sa potom stávajú menej viditeľné. Hroznové víno má efekt podobný ale naviac ešte  vypne a osvieži tvoju pokožku. Pokiaľ máš ale miestami mastnú pleť a miestami sa ti aj lúpe, tak je pre teba najvhodnejší banán. Nedráždi pleť a krásne ju zjemní a vyhladí. 

Akné:

Príprava: Z jahôd alebo z melónu si vyrobíš pleťovú masku, ktorá perfektne sťahuje zapálené póry a skvelo odstraňuje malé čierne bodky na nose a tvári. Krásne ti tvoju pleť rozjasní

0 comments:

Post a Comment