Správne lakovanie nechtov



Idem vám  niečo praktické napísať o lakovaní nechtov. Nechty si lakuje určite každá z nás, keďže sa to taktiež považuje za skrášľovaciu  procedúru. Ja osobne si nechty lakujem každý týžden . Väčšinou po 3 týždňoch si nechty odlakujem a nalakujem ich len podkladovým lakom, aby som ich trošku nechala "dýchať". Lakov na nechty mám doma dosť, ale moje najobľúbenejšie sú tie rýchloschnúce. Obľubujem hlavne laky od Essence z kolekcie Color&go :D A taktiež aj 60-sekundové laky od NYC, Rimmel London a Catrice. Preferujem matné laky, ale nájdete u mňa aj laky s trblietkami. Milujem ohnivočervené nechty, lenže tie sa dosť ťažko odlakujú :D V priemere by nám lak na nechtoch mal vydržať 2-7 dní v závislosti od mnohých faktoroch. Dôležitá je aj správna investícia do laku, resp. do značky. A aký je ten správny postup pri lakovaní nechtov?




1.) Príprava nechtov: tá v sebe zahŕňa to, aby naše nechty boli dôkladne odlakované, umyté a suché. Len vtedy budú dokonalo pripravené na samotné lakovanie.


2.) Podklad: prvým krokom má byť nanášanie podkladového laku na nechty. Ten je dostať v každej drogérii a rôznej značky.Je už len na Vás, aký si vyberiete. Jeho úlohou je zaistiť priľahnutie farebného laku a predchádzať rýchlemu olupovaniu. 


3.) Lakovanie: po zaschnutí podkladovej vrstvy nanášame vybraný farebný lak v dvoch vrstvách. Každú jednu necháme dôkladne vyschnúť. 


4.) Spevnenie: Ak chcete vylepšiť trvácnosť laku, konečnou fázou je nanesenie nadlaku. Zafixuje manikúru na nechtoch a zabraňuje zlupovaniu. 


Tak čo, aký spôsob, resp.postup pri lakovaní nechtov využívate vy? Lakujete  si nechty často? 
Pripomínam GIVEAWAY! :)
Pekný deň :)








0 comments:

Post a Comment