Zázrak menom olivový olej

Olivový olej. Najúžasnejší domáci pomocník ohľadom kozmetiky!
Ja ho používam na mihalnice (stačí ho používať týždeň a výsledky sa dostavia ihneď! mihalnice mi krásne narástli :)) Používam ho tiež na vlasy (akurát práve teraz ;D) Aj na pleť.. :)
Olivový olej sa používa na:
  • suchú pokožku
  • mihalnice
  • pleť
  • ruky, nechty
  • proti striám
  • na celé telo 
  • ako krém na ruky
  • chodidlá
  • proti vráskam
  • ako odstraňovač mejkapu
  • píling
  • masáž

    A to najdôležitejšie - na VLASY
    A práve o tom vám sem pridám pár zaručených receptov a rád.. :)

    Aby si mala krásne, lesklé a hlavne zdravé vlasy, nepotrebuješ žiadny hviezdny účes, ale vystačíš si s kvalitne naplnenou chladničkou. Nič neurobí tvojim vlasom tak dobre, ako vhodná starostlivosť, ktorú im venuješ. Preto špeciálne pre tvoju hrivu uvádzam zostavený receptár tých najlepších trikov, vďaka ktorým si pekne podomácky vykúzliš zo svojich vlasov naozajstnú korunu krásy!

                                                            Potecha pre vlasy
    Účinky olivového oleja si môžete vyskúšať aj na svojej hrive. Pokiaľ sú vaše vlásky suché a bez lesku, doprajte im olivový zábal. Receptov na takýto zábal je síce viacero, základom však býva spravidla vaječný žĺtok, olivový olej a pre lepší účinok možno pridať i med. Zábal sa aplikuje na suché vlasy, nechá sa pôsobiť 30 minút až niekoľko hodín (podľa potreby) a následne sa vlasy dôkladne umyjú. Takýto zábal je lahôdkou pre vlasy a za túto starostlivosť sa vám odvďačia žiarivým leskom a zdravím.

                                                      Sladké medové končeky
    Potrebuješ:
    -1 čajovú lyžičku medu
    -1 polievkovú lyžicu olivového oleja
    -1 celé vajce

    Návod: Určite to poznáš- končeky vlasov totálne roztrapkané a návšteva kaderníčky v nedohľade. S týmto receptom môžeš svojim vlasom poskytnúť prvú pomoc a dať ich rýchlo dokopy. Zmiešaj v miske med, olivový olej aj vajce tak, aby sa všetko dobre prepojilo. Zmes potom nanášaj na suché vlasy pramienok po pramienku a po celej ich dĺžke a do vlasov ju ľahko vmasíruj. Nechaj 15 minút pôsobiť a potom zmy vlažnou vodou. Po dokonalom prepláchnutí a vymití zmesi umy vlasy šampónom a nechaj ich prirodzene uschnúť. Pokiaľ je to možné vlasy nezaťažuj ani fénom, nieto ešte žehličkou.


    TIP: Ak necháš túto kúru pôsobiť pod zábalom z uteráka, bude výsledok ešte viditeľnejší.

    Zaútoč na suché vlasy olejom!
    Potrebuješ:
    -Asi 5 čajových lyžičiek za studena lisovaného olivového oleja (pokiaľ máš dlhšie vlasy, tak o niečo viac)

    Návod: Olivový olej votri do vlasov v celej ich dĺžke, prikry igelitom alebo alobalom, zabal do uteráka a nechaj blahodarný a vzácny olej pôsobiť 10-15 minút. Potom ho z vlasov vymi šampónom a teplou vodou. Olej dodáva vlasom potrebnú vlhkosť a uvidíš, že až svoju hrivu po zaschnutí pohodíš, tak svoje oživené vlasy ani nespoznáš!

    TIP: Ak máš suché vlasy môžeš skúsiť do dávky šampónu pridať 2 kvapky detského oleja.

0 comments:

Post a Comment